Masterclass 5 april 2016

9-1024x683

Proef aan verschillende gespreksvormen en verbreed je vakmanschap!

Op 5 april delen Bart Cosijn en Yonathan Keren hun belangrijkste inzichten rond het thema Dialoog & Democratie, opgedaan tijdens jarenlang werken als gespreksleiders voor grote groepen.

Een dialoog is gericht op elkaar leren kennen en samen onderzoeken. De diversiteit aan manieren om zo’n gesprek vorm te geven is enorm. Na het succesvolle Festival voor het Goede Gesprek komt het netwerk van Diversiteit in Dialoog nu met een andere vorm van proeven aan verschillende gespreksvormen. In deze reeks van vier masterclasses laten experts van verschillende methoden hun theorie en praktijk zien.

Wil jij bij deze eerste masterclass zijn? Mail naar info@diversiteitindialoog.nl.

Bart Cosijn is werkzaam als gespreksleider en dagvoorzitter. Vorig jaar heeft hij met een groep vrijwilligers de Burgertop in Amsterdam georganiseerd en als waarnemer andere burgertoppen en G1000 bijeenkomsten bijgewoond. Het fenomeen burgertop heeft een grote vlucht genomen onder de noemer ‘nieuwe democratie’. Wat is de belofte van zo’n burgertop en in hoeverre lukt het die belofte waar te maken? Welke gespreksmethoden worden daar ingezet en welke impact heeft zo’n dag? Bart neemt ons mee.

Yonathan Keren is trainer en een van de mensen die Deep Democracy methode naar Nederland haalde. In deze methode staat het horen van de minderheidsstem centraal. Na een interactieve theoretische inleiding op Deep Democracy zoomt Yonathan in op collectieve besluitvorming. Hoe kun je op een dialogische manier met een grote groep echt samen tot een beslissing komen waarin niet alleen de meerderheid telt? We gaan het ervaren in de praktijk door samen een besluit te nemen dat er toe doet.

Saar Francken is de gastvrouw van de middag en leidt het thema kort in.

Datum:    Dinsdag 5 april 2016
Tijd:         14.00 – 18.00 uur
Locatie:   Amsterdam (precieze locatie wordt nog bekend)
Kosten:    € 35,-

Ben jij bij deze eerste masterclass? Geef je op: info@diversiteitindialoog.nl.

De volgende masterclasses dit jaar zijn:

–   Dinsdagmiddag 7 juni 2016 – Dialoog met jonge mensen

–   Donderdagmiddag 22 september 2016 – Dialoog versus debat

–   Donderdagmiddag 24 november 2016 – Uitnodigen voor dialoog