Masterclass Dialoog met Kinderen en Jongeren

Op donderdag 22 september delen Marijke Dinnissen, Joke Jongejan en Joop Boukes hun belangrijkste inzichten rond het thema Dialoog met jonge mensen. Alle drie zijn de afgelopen jaren zeer actief in het begeleiden en faciliteren van dialogen met kinderen en jongeren.

Wil jij bij deze tweede masterclass zijn? Mail naar info@diversiteitindialoog.nl

Marijke Dinnissen is werkzaam als projectleider en facilitator. Ze is medeoprichter van de Stichting Dialoog in het Onderwijs. Vanuit de overtuiging dat veel grote en kleine conflicten voortkomen uit een verstoring van wezenlijke communicatie is het haar missie om dialoog te begeleiden en initiëren. Marijke gaat ons meenemen in de methodiek van de talking stick dialoog met jongeren en kinderen. Marijke verzorgt deze sessie samen met Joop Boukes (www.mensindialoog.nl). Vragen die aan de orde komen zijn: Waarom kan deze methode behulpzaam zijn bij het begeleiden van gesprekken? Waarom vormt ze een goede inbedding voor het bespreekbaar maken van lastige onderwerpen die veel emoties losmaken? En hoe creëer je de benodigde rust, veiligheid en ruimte voor deelnemers?
Leestip: 2 werelden 2 werkelijkheden hoe ga je daar als docent mee om?

Joke Jongejan is filosofe. Ze startte 15 jaar geleden met Dialoog in Actie. Joke coördineert een groep vrijwilligers die zich inzet voor de verbinding tussen mensen uit verschillende culturen en religies. Via zinvolle gesprekken helpt ze de kloof tussen bevolkingsgroepen overbruggen. In haar workshop legt Joke uit hoe je kunt filosoferen met kinderen en jongeren. Voor haar is dialoog een middel om elkaar te ontmoeten en te begrijpen. Kinderen en jongeren doen ook mee, graag zelfs, want jong geleerd is oud gedaan. Maar hoe doe je dat, filosoferen met kinderen? Waarom heb je daar méér voor nodig dan alleen een effectieve dialoogmethode? Welke praktische vaardigheden komen goed van pas? Joke neemt ons mee en we gaan ook zelf oefenen.

Bart Cosijn is de gastheer van de middag en leidt het thema kort in.

Datum:    Donderdag 22 september 2016
Tijd:         14.00 – 18.00 uur (inloop vanaf 13:45)
Locatie:   Kabouterhuis, Amsteldijk 196 Amsterdam
Kosten:    € 35,- (na aanmelden krijg je info over hoe dit bedrag te voldoen)

Ben jij bij deze tweede masterclass? Geef je op: info@diversiteitindialoog.nl.

De volgende masterclasses zijn:

–   Dialoog versus debat

–   Uitnodigen voor dialoog